از جلو از راست نظام!

رباطی است اینجا، رباطی برای آنانکه نمی خواهند بمانند!

از جلو از راست نظام!

رباطی است اینجا، رباطی برای آنانکه نمی خواهند بمانند!

تحصیل علم در مسیر رشد

شنبه, ۶ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۱۲:۱۷ ب.ظ

هوالحق

در مسیر رشد انسان، همه ابعاد این موجود باید یکنواخت و متناسب رشد کند. فکر او، رفتار او و جسم او  باید هماهنگ با هم پیش بروند تا در مسیر رشد،  به خطا نرفته باشد. از همین رو رشد های تک بعدی و اصطلاحا کاریکاتوری هرچند در ظاهر جذاب و نزدیک به موفقیت به نظر می رسد لکن در آینده ای نزدیک فرد را در تقابل با جامعه و نقص های نسبی شخصیتی خویش به زانو در می آورد. 

چه بسیارند نخبگانی که هیچ توفیقی در زندگی شخصی و اجتماعی خویش ندارند. ( چنانکه در نزدیکی ما هم هستند نخبگانی که به جای رشد همه جانبه خویش همه وقت خود را در راه تک بعدی شدن خویش تلف میکنند و در نهایت شاید طلایی به گردن بیاویزند و بادی در غبغب و ... وا اسفا از این المپیاد!)

رشد جسم در حالت کلی با ورزش کردن و تغذیه مناسب حاصل است و جز اراده قوی نیازمند چیز خاص دیگری نیست.

رشد اخلاقی و رفتاری هم اراده می خواهد و هم استاد. ( این را به تفصیل خواهیم گفت ان شا الله)

اما رشد فکری...

فکر از چند راه رشد میکند

اول آنکه سن انسان بر قوای فکری اش اثر زیادی دارد. بخشهایی از تفکذ انتزاعی، مقایسه ای و انتقادی در سنین بعد از بلوغ جسمی و به مرور شکل می گیرند.

دوم انکه تجربه ( به گونه ای مستقل از سن) در رشد فکری اثر دارد. چنانکه در میان همسالان شما آنانکه سختی ها یا سفرهای بیشتری داشته اند، ساده تر و نیکتر می اندیشند.

سومین راه تحصیل دانش و کسب اطلاع است. و بخشی از این کار با حضور شما در مدرسه پیش می رود و البته بخش کوچکی از این رشد در مدارس بگونه عمومی تامین می شود.


از آنجا که مسائل دسته اخیر از روش های رشد مبتلا به مخاطب است و مایل است از آن بیشتر بداند، در آیندع نچنداد دور از این فضا بیشتر خواهیم نوشت

یاعلی...

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۳/۰۲/۰۶
احمد حدادی

نظرات  (۲)

سلام
شاید این حرف نا مربوط باشه نمیدونستم دیگه باید کجا بگم.
من یه عقیده دارم و اونم اینه که هر کسی هر کاری رو که بخواد حتما میتونه انجام بده و میده. یه مثال میزنم اگر شما وسط آتیش باشی یا خونت آتیش بگیره سریع جلدی میپری بیرون ولی حالا اگر بگن دروع نگو میری بهشت کیه که دوست نداره بره بهشت ولی خب ... هممون دروغ میگیم تو اولی ما واقعا میخوایم از آتیش بیایم بیرون و تو دومی ما فقط هلو بپر تو گلو میخوایم یعنی میدونیم که اون خوبه و بدمون نمیاد ولی براش زحمت نمیکشیم چه جوری میشه یه کاری کرد که همچین مسایلی مث دومی مث اولی برامون مهم بشه از جونمون هم ارزش برامون بیشتر بشه و واقعا اونو از ته دل بخواییم من خودم یه وقتایی دچار همچین مشکلاتی میشم یه کاری دوست دارم بکنم ولی نمیکنم یه وقتایی از این اتفاق گریم میگیره ولی فایده نداره یا برعکس دوست ندارم یه کاری رو بکنم ولی میکنم و باز هم حتی در حین انجام اون کار هم ناراحت هستم ولی بازم انجام میدم و ...

این مطلب شاید خیلی طولانی و بی مفهوم به نظر بیاد ولی جوابش قطعا برای همه راهگشاست.
خیلی از کسایی که خود ارضایی میکنن میدونن بده کسایی که سیگار میکشن کسایی که نماز نمیخونن و همشون هم میخوان که خود ارضایی نکنن و سیگار نکشن و نماز بخونن اما ....

پاسخ:
سلام
در باب اینکه چگونه می شود در بحث انسان حرف خواهیم زد ان شا الله.
یاعلی
تمام وجود انسان روح و جسم نیست
این دوتا هرو دو امانت هستند و باید پس داده بشن
ولی چیزی که انسان رو میسازه اراده است
اراده جزو روح یا جسم نیست
چون اگه باشه یعنی برای خود انسان نیست و اگه برای انسان نباشه یعنی اراده وجود نداره
این عقیده ممکنه 100 درصد غلط باشه
فقط یه عقیدست
پاسخ:
سلام بر بنده خدا
ممنون از این که این متن لایق نظر شریف شما بود.
در بحث های این وبلاگ خارج از احساس قصد داریم منطقی نظراتمون رو به اشتراک بگذاریم.
اراده در تعریف اختیار کردن یا نکردن فعل یا ترک فعل از سوی انسان است. عقل و احساس مقدمه اراده هستند و انسان بر اساس مدروکات و محسوساتش در انتزاع ذهنی خود فعل یا ترک فعلی را اراده میکند. این تعبیر که اراده انسان را می سازد برایم قریب و نامفهوم بود. اراده افعال انسان را می سازد و ما در پی اصلاح افکار، محسوسات و رفتار انسان هستیم.
در باب اصالت وجود انسان در بعد روحانی یا جسمانی اگر بحثی هست بفرمایید تا نظراتمون رو به اشتراک بگذاریم.
سپاس. یاعلی

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی